SKY COLA i NEW WAVE Hadžići Music Fest

SKY COLA i NEW WAVE Hadžići Music Fest

28.08.2014

Treći New Wave Hadžići Music Fest počinje danas, 28.08.2014. i traje tri dana. Stručni žiri je izabrao šest bendova od kojih će se dva boriti u finalnoj večeri u subotu, u 20 sati , na stadionu OŠ „6. mart“ Hadžići. Specijalni gost ovogodišnjeg festivala je Mladen Vojičić -Tifa.

Muzičko umijeće publici će pokazati bendovi Adnan Teskeredžić trio, Futavci, Holographic Human Element, Corbansick, Republika i Strava škola.

Sky Cola želi podržati neafirmirane, mlade bendove, koji dolaze iz BIH, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Pozivamo sve da budu dio velike zabave i dobrih ritmova uz talentirane muzičare.

Program svake večeri festivala počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan. Pripremljen je i niz sadržaja za djecu i omladinu, kao što su likovne i muzičke radionice, kinoprojekcije, Grafiti fest i Streetball basket turnir.

Naplaćuju se samo VIP ulaznice po cijeni od 15 KM. Cjelokupna zarada će se  donirat za kupovinu školskih užina školarcima iz Hadžića.

Festivalske nagrade Ovogodišnji pobjednički bend dobiva stručnu nagradu Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca, novčanu nagradu od 1.000 KM, te snimanje singla u studiju Muzičke produkcije BHRT.